Contact

Wij zijn bereikbaar op de onderstaande wijze.

Send Us a Message

Frequently Asked Questions

Maandelijkse termijnen
Betaling van het lesgeld in maandelijkse termijnen kan via automatische incasso of overboeking.

Betaling ineens
Je kunt er ook voor kiezen om het lesgeld in een keer te voldoen door middel van automatische incasso of overboeking. Bij volledige mbo- of hbo-opleidingen ontvang je een korting op het gehele bedrag.

MBO

Niveau 2 (basisberoepsopleiding)

  • Een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Een MBO-diploma niveau 1, 2 of 3
  • Een diploma LBO, VBO of MAVO
  • Een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar
  • Een LOI diploma van een bijbehorende MBO-basisopleiding of kort MBO-programma.

Voor bepaalde opleidingen kunnen specifieke toelatingseisen gelden. Kijk hiervoor bij de opleidingsinformatie op loi.nl. Beschik je niet over één van deze diploma’s en ben je 18 jaar of ouder, dan kun je via het 18+ toelatingsexamen mogelijk toch toegelaten worden.

Niveau 3 (vakopleiding) of niveau 4 (middenkaderopleiding)

  • Een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
  • Een MBO-diploma niveau 2 of 3
  • Een diploma LBO, VBO of MAVO
  • Een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar
  • Een LOI diploma van een bijbehorende MBO-basisopleiding of kort MBO-programma

Voor bepaalde opleidingen kunnen specifieke toelatingseisen gelden. Kijk hiervoor bij de opleidingsinformatie op loi.nl. Beschik je niet over één van deze diploma’s en ben je 18 jaar of ouder, dan kun je via het 18+ toelatingsexamen mogelijk toch toegelaten worden.

HBO

Om toegelaten te worden tot een HBO-bacheloropleiding dien je minimaal in het bezit te zijn van een HAVO- of VWO-diploma, of van een MBO-diploma niveau 4.

Heb je een verouderd MBO-diploma? Dan dient de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) eerst een diplomawaardering af te geven. Deze diplomawaardering vraag je zelf aan via de website van SBB. Aan deze aanvraag diplomawaardering zijn kosten verbonden. Ben je in het bezit van een vergelijkbaar buitenlands diploma, dan dient het Nuffic eerst een diplomawaardering af te geven. Via de website van Nuffic kun je deze waardering aanvragen.

Beschik je niet over één van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je door middel van het 21+toelatingsexamen mogelijk toch toegelaten worden. Daarnaast kan ieder kort HBO-programma van HSA Hogeschool gelden als toelatingsprogramma. Met een kort HBO-programma laat je zien het niveau van een bachelor aan te kunnen. Wel raden we je aan om een kort HBO-programma te kiezen met één of meer modules uit de bachelor van je keuze. Je behaalt dan niet alleen een waardevol diploma, maar kunt dit bij doorstroming meteen inbrengen om vrijstelling aan te vragen voor de inhoudelijk overeenkomende module(s). De investering verdient zich dus dubbel terug!

MBA (Master of Business Administration)

Om te worden toegelaten tot deze opleiding van HSA Hogeschool, zijn ten minste drie tot vijf jaar relevante werkervaring en minimaal een voltooide HBO-bacheloropleiding vereist. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de praktijk integratieopdrachten binnen de opleiding op je werkplek kunt uitvoeren. Een relevante werkomgeving is dus van belang. Verder zijn goede communicatieve en sociale vaardigheden en kennis van de Engelse taal (in verband met het lezen van actuele vakliteratuur en een deel van de leerstof) van belang voor een succesvol verloop van de studie.

Om te kunnen worden toegelaten tot de opleiding, dien je de volgende bescheiden met het inschrijfformulier mee te zenden:

  • Een gemotiveerde brief, waarin je aangeeft wat je interessegebieden zijn, waarom je de opleiding MBA wilt volgen en waarom je kiest voor HSA Hogeschool
  • Een recent cv
  • Een kopie van behaalde diploma’s en de bijbehorende cijferlijsten

Deze documenten sturen wij door naar de Toelatingscommissie, die bepaalt of je aan de opleiding kunt beginnen. Het oordeel van de commissie wordt schriftelijk aan je gecommuniceerd

Wat is een 18+ toelatingsexamen?

Het 18+ toelatingsexamen is een examen dat toetst of je het niveau van een MBO-opleiding aan kunt. Het examen wordt iedere werkdag digitaal afgenomen op meerdere locaties in Nederland en bestaat uit meerkeuzevragen op het gebied van taal- en rekenvaardigheden.

De kosten voor het 18+ examen bedragen € 249. Als je slaagt voor het examen en start met een MBO-opleiding van de Health & Safety Academy, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op je collegegeld. Ben je gezakt voor het examen, dan kun je een herkansing aanvragen.

Kan ik me voorbereiden op het toelatingsexamen?

Het 18+ toelatingsexamen is een algemene kennistoets. Dit houdt in dat je niet voor het examen kunt leren en geen hulpmiddelen zoals een rekenmachine en woordenboek mag gebruiken. Het 18+ toelatingsexamen bestaat uit 52 meerkeuzevragen die gaan over rekenen, taal en logica. Als je wilt oefenen dan kun je hiervoor het beste online IQ-testen gebruiken, die je bijvoorbeeld kunt vinden via Google.

Aanmelden
Meld je hier aan voor het examen voor een niveau 4 opleiding. Het examen voor een niveau 2 of niveau 3 opleiding kan je via de studentendesk aanvragen.

Toelating op basis van toelatingsexamen bij andere onderwijsinstelling

Heb je minder dan acht jaar geleden al met succes het 18+-toelatingsexamen afgelegd bij een andere erkende MBO-instelling? Dan kun je op basis van de toelatingsverklaring van dit examen worden toegelaten.

Wat is een 21+ toelatingsexamen?

Om toegelaten te kunnen worden tot een HBO-bacheloropleiding of Associate Degree dien je in het bezit te zijn van een HAVO diploma, een VWO diploma of een MBO niveau 4 diploma. Indien je hier niet over beschikt, maar ouder bent dan 21 jaar, dan kun je toegelaten worden op basis van het 21+ toelatingsexamen. Dit betreft een examen dat toetst of je het niveau van een HBO-bacheloropleiding of een Associate Degree aan kunt door middel van meerkeuzevragen op het gebied van taal, rekenen en logica. Omdat het je algemene kennis toetst kun je voor dit examen niet leren.

Het 21+ examen wordt iedere werkdag digitaal afgenomen op 16 locaties in Nederland. Naar aanleiding van de uitslag krijg je een advies van de toelatingscommissie van HSA Hogeschool of je wel of niet met de opleiding van je keuze kunt starten. De kosten bedragen € 249. Wanneer je slaagt en start met een HBO-bacheloropleiding van HSA Hogeschool, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op je collegegeld. Ben je gezakt, dan kun je eenmalig een herkansing aanvragen.

Kan ik me voorbereiden op het toelatingsexamen?

Het 21+ toelatingsexamen is een algemene kennistoets. Dit houdt in dat je niet voor het examen kunt leren en geen hulpmiddelen zoals een rekenmachine en woordenboek mag gebruiken. Het 21+ toelatingsexamen bestaat uit 55 meerkeuzevragen over rekenen, taal en logica. Als je wilt oefenen dan kun je hiervoor het beste online IQ-testen gebruiken, die je bijvoorbeeld vindt via Google.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het 21+ examen via de studentendesk.

Toelating op basis van toelatingsexamen bij andere onderwijsinstelling

Heb je minder dan acht jaar geleden al met succes het 21+-toelatingsexamen afgelegd bij een andere erkende HBO-instelling? Dan kun je op basis van de toelatingsverklaring van dit examen worden toegelaten.

Ieder kort HBO-programma geeft recht op toelating tot iedere HBO-bacheloropleiding en Associate degree, mits je op het moment van doorstromen 21 jaar of ouder bent. Houd er wel rekening mee dat er aanvullende (wettelijke) toelatingsvoorwaarden kunnen gelden. Daarnaast raden we aan om een kort programma te kiezen met modules uit de beoogde vervolgopleiding. Zo kan er ook meteen vrijstelling worden aangevraagd.

De studiekosten en andere scholingsuitgaven zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar. Voor actuele informatie hierover verwijzen wij u naar de website van de belastingdienst.
 

© You cannot copy content of this page © HSA University of Applied Sciences