HBO

Beroepsopleidingen van HSA Hogechool

Ben jij op zoek naar een beroepsopleiding als verdieping van je werk, of wellicht zelfs als eerste stap naar een nieuwe carrière? Dit is jóuw tijd! Bij HSA Hogeschool kun je terecht voor tal van opleidingen en cursussen in diverse branches waarmee je jouw toekomstmogelijkheden vergroot.

Op zoek naar een training of opleiding na je hbo opleiding? Bekijk dan ons aanbod van trainingen en opleidingen.
Studeer flexibel in jouw eigen tempo en wanneer het jou uitkomt, en combineer je beroepsopleiding met werk en hobby’s. Zo werk je met slechts enkele uren studie per week naar een officieel diploma.

Psychologie

De menselijke psyche doorgronden? Weten wat mensen beweegt? Begrijpen waarom verandering vaak zo lastig is? Volg een opleiding psychologie bij HSA Hogeschool: van Bedrijfspsychologie tot Mindfulness en van Sportpsychologie tot Kinderpsychologie of de complete SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor (OPC). Leer hoe mensen zich gedragen in het bijzijn van anderen en hoe je gedrag beïnvloedt.

Arbeids- en Organisatiepsychologie
Wat motiveert mensen? Wat is het verband tussen gebrek aan invloed op het werk en werkstress? Welke werknemers hebben een hoger risico op burn-out? Arbeids- en organisatiepsychologen onderzoeken en adviseren mensen en organisaties.

Bedrijfspsychologie
Wil je alles leren over het gedrag van mensen in organisaties? Waarom zeggen mensen ja en ‘doen zij nee’? Of andersom? De cursus Bedrijfspsychologie is een van de beste cursussen in dit bijzondere vakgebied en geeft je goed inzicht in wat mensen echt beweegt.

Kinderpsychologie
Soms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig. Soms gedragen ze zich onverwacht. Waarom doen kinderen soms zo moeilijk met eten en aankleden? De opleiding Kinderpsychologie biedt je meer inzicht.

Klinische Psychologie
Waarom schudt de ene persoon tegenslag moeiteloos van zich af en is een ander na een echtscheiding totaal gevloerd? Wat is het verschil tussen een burn-out en een depressie en hoe ga je daarmee om? Volg Klinische Psychologie 1 en 2 en vind de antwoorden op dit soort vragen.

Life Coach
Soms hebben mensen hulp nodig. Hulp bij vraagstukken die je in het dagelijks leven tegenkomt. Bijvoorbeeld bij werkgerelateerde problemen of bij andere ingrijpende zaken. Wil je mensen helpen? Coachen? Dan is de Life Coach opleiding echt dé opleiding voor jou.

Mindfulness
Heb je het razend druk met werk en/of je gezin? Wil je minder stress ervaren, maar vind je het lastig om tot rust te komen? De cursus Mindfulness helpt je in balans te komen.

SNRO HBO Psychosociaal Counselor (OPC)
Een opleiding volgen tot psychosociaal counselor en na het behalen van je diploma direct toegelaten worden tot het register van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg? Direct een zorgverlenersnummer ontvangen, zodat je cliënten in aanmerking komen voor vergoeding door ziektekostenverzekeraars? Volg de SNRO HBO Opleiding Psychosociaal Counselor (OPC).

Sociale Psychologie
Wil je meer inzicht in hoe mensen elkaar beïnvloeden? Leren hoe je die kennis gebruikt in je dagelijkse leven? Ontdekken hoe je goed contact opbouwt? De cursus Sociale Psychologie geeft je een stevige basis.

Sportpsychologie en Coaching
Vaak wordt bij sport gekeken naar het verbeteren van de conditie, tactiek, techniek en fitheid, en het optimaal benutten van iemands talent. Doorgaans wordt er helemaal geen of maar weinig aandacht geschonken aan de psychologische training achter sportprestaties. Zonde, want meer focussen op sportpsychologie kan resulteren in betere prestaties.

Onderwijs

Op zoek naar een training of opleiding na je hbo opleiding? Bekijk dan ons aanbod van trainingen en opleidingen.

Beeldcoaching
Als je docent bent is het van tijd tot tijd zinvol om te ervaren hoe jij voor de klas staat vanuit een ander perspectief dan dat van jezelf. Hoe reageren leerlingen op jou? Hoe en op welke momenten onderhoud je het contact met leerlingen/studenten, hoe en wanneer verbreek je het contact juist? Welke aanwijzingen, vragen en feedback geef je? Een beeldcoachtraject helpt jou om je verder te ontwikkelen als docent.

Onder begeleiding van een gecertificeerde beeldcoach van post-hbo-onderwijs bestudeer je, met een eigen leervraag in je achterhoofd, opnames van je eigen lessen om tot een verbetering van jouw docentvaardigheden te komen.

Begeleiden met beeldmateriaal
Met deze training, gebaseerd op de principes van didactisch coachen, geef je doelgericht en op een motiverende manier sturing aan het leerproces van docenten in opleiding.

Coach zijn in het onderwijs
Je bent al een tijdje bezig met het coachen en begeleiden van (een team van) beginnende of ervaren collega’s in het onderwijs. Je haalt hier voldoening uit en je hebt de ambitie om jouw vaardigheden verder te verdiepen. Ben je benieuwd naar welke inzichten jou hierbij kunnen helpen? Dan is deze training je op het lijf geschreven!

Didactisch coachen
Wil je als docent graag het studiesucces van je studenten vergroten? Met de cursus Didactisch coachen versterk je de motivatie en het leerproces van jouw studenten.

Educatief Professional Beroepsonderwijs. Associate degree, deeltijd
Wil je je graag verder ontwikkelen, een opleiding doen op hbo-niveau, maar jezelf (nog) niet voor vier jaar vastleggen? Dan is de nieuwe tweejarige Associate degree-opleiding tot Educatief Professional Beroepsonderwijs wellicht precies wat je zoekt: breed, praktijkgericht en met veel toekomstperspectief.

Vakspecialist Muziek
In het primair onderwijs groeit de behoefte aan leerkrachten die zich hebben gespecialiseerd in het vak muziek.

© You cannot copy content of this page © HSA University of Applied Sciences