Vakspecialist Muziek

Korte en praktische bijscholing voor docenten

In het primair onderwijs groeit de behoefte aan leerkrachten die zich hebben gespecialiseerd in het vak muziek.

Deze Post-HBO is voor Leerkrachten die affiniteit hebben met muziek en cultuur. Voor leerkrachten die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het culturele klimaat op school. Met de opleiding vakspecialist muziek kun je die leerkracht worden.

Ga aan de slag als vakspecialist muziek!

  • Oefen het vak muziekspecialist uit op je eigen school, of bovenschools;
  • Geef gevarieerde muzieklessen aan alle groepen op de basisschool;
  • Stippel zelfstandig leerlijnen voor muziekonderwijs uit;
  • Je hebt je visie op muziekonderwijs verscherpt en kunt verantwoorden waarom het vak muziek binnen het regulier onderwijs thuis hoort;
  • Gebruik je kennis en vaardigheden om teams te helpen om muziekonderwijs op school te verbeteren en vernieuwen.

Studieprogramma Vakspecialist Muziek

Je begint het traject met een intakegesprek. Hierin brengen we jouw beginsituatie in kaart en stellen we een studieplan op.

De bijeenkomsten zijn georganiseerd rondom muzikale thema’s: we zingen, luisteren, lezen muziek en bespelen instrumenten. Elke bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk practicum, pedagogische didactische uitwisseling en theoretische input. Een gezamenlijk practicum is bijvoorbeeld vocale training, instrumentale training in samenspel, of uitwisseling van eigen materialen.

Diploma Vakspecialist Muziek

Je ontvangt het HSA Hogeschool – instituutsdiploma, als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd.

Getuigschrift

Een HSA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Om deel te nemen aan deze opleiding dien je in het bezit te zijn van een hbo-bachelor diploma, bij voorkeur pabo of conservatorium.

Studieduur

12 maanden (15 bijeenkomsten) bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Studiebelasting
De opleiding streeft ernaar het onderwijs zoveel mogelijk te flexibiliseren en studenten de mogelijkheid te geven in eigen tempo en zelfstandig (een deel van) het onderwijs te volgen.

Zelfstudie
Naast de contacttijd besteed je circa 60 uur alleen of met medestudenten aan zelfstudie.

Lesgeld

Vakspecialist Muziek
€ 3.195,00

of 9x €395,00

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

© You cannot copy content of this page © HSA University of Applied Sciences