Event Security Officer

Zorgen voor veiligheid bij evenementen? Word Event Security Officer

Een concert van Justin Bieber, een bijeenkomst van de Harley Davidson fanclub… Evenementenbeveiliging is een bijzondere specialisatie binnen de particuliere beveiliging. Wil je zorgen voor veilige feesten? De orde bewaken bij grote concerten? Mensen fouilleren of vlak voor het podium staan en overzicht houden? Dan is evenementenbeveiliger je vak.

In Nederland worden regelmatig grootschalige evenementen georganiseerd. Het aantal bezoekers overstijgt dan gemakkelijk de duizend en soms wel de tien- of honderdduizend. Professionele beveiliging is dan een absolute vereiste.

Ruzies
Door het groeiende aantal grootschalige evenementen specialiseren steeds meer particuliere beveiligingsbedrijven zich in evenementenbeveiliging.
Evenementenbeveiligingsbedrijven hebben zogenoemde event security officers (ESO) in dienst.

Een event security officer:

  • assisteert bij de beveiliging van publieksevenementen;
  • bewaakt de orde tijdens feesten en evenementen;
  • zorgt ervoor dat ruzies niet uit de hand lopen.

Voetbalwedstrijd
Als event security officer heb je grote verantwoordelijkheid. Je kunt eventuele risico’s goed inschatten en je hebt de juiste vaardigheden om vlot en adequaat te handelen. Je beschikt over specifieke kennis van verschillende publieksevenementen: van een internationale sportwedstrijd tot een uitverkocht muziekfestival.

In de cursus is er aandacht voor theorie én de praktijk. Je voert bijvoorbeeld een aantal praktijkopdrachten uit bij een SVPB-erkend leerbedrijf (Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties).

Erkend certificaat
De branchevereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen hecht grote waarde aan goed opgeleide evenementenbeveiligers. Met de cursus Event Security Officer word je opgeleid voor het ESO-certificaat. Dit certificaat is erkend door de branche en door de SVPB.

Sta je sterk in je schoenen en ga je graag met mensen om? Wil je aan de slag als evenementenbeveiliger? Volg de opleiding ESO je hebt snel een leuke, gewilde én veelzijdige baan.

Studieprogramma Event Security Officer

Het studieprogramma bestaat uit een theoretisch deel en een aantal praktijkopdrachten die je uitvoert bij een SVPB-erkend leerbedrijf.

Theorie
Het theoriedeel bestaat uit twee modules:

  • Event Security: in deze module worden de volgende onderwerpen behandeld: communiceren, diversiteit van evenementen, bezoekersgedrag, crowdmanagement, toegangscontrole, ontruimen, beveiligingshulpmiddelen en conflictmanagement.

  • wettelijke kaders 2: in deze module leer je de onderdelen:

     – wet- en regelgeving bij evenementenbeveiliging;

     – basiskennis ten aanzien van bestuur en organisatie met betrekking tot evenementenbeveiliging.

Praktijk
Nadat je geslaagd bent voor het officiële SVPB-certificaat, meld je je aan voor de praktijkopdrachten bij een SVPB-erkende evenementenbeveiligingsorganisatie (leerbedrijf). Tijdens jouw stage bij het leerbedrijf ontvang je enkele praktijkopdrachten. De wijze waarop je deze opdrachten uitvoert, worden door een speciaal hiervoor getrainde beoordelaar getoetst. Wanneer ook het praktijkdeel met succes is afgerond, ben je geslaagd voor de cursus Event Security Officer!

Diploma Event Security Officer

Je ontvangt het Health & Safety Academy – instituutsdiploma, als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd.

Het officiële examen bestaat uit twee theoriedelen:
– Event Security;
– Wettelijke Kaders BVL 2.
Vervolgens dien je een aantal praktijkopdrachten met succes af te ronden bij een SVPB-erkend leerbedrijf.

Je kunt je voor het examen aanmelden bij:
SVPB/ECABO
Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: (033) 450 47 70

Kijk voor meer informatie op www.svpb.nl

Getuigschrift

Een HSA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Studeer in je eigen tempo – waar je maar wilt.

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Sociale Psychologie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby’s. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Lesgeld

Event Security Officer
€ 695,00
of 3x €275,00

Betaalt jouw werkgever mee?
Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

© You cannot copy content of this page © HSA University of Applied Sciences